giati-myrizi-aschima-to-psygio-mou

Γιατί μυρίζει άσχημα το ψυγείο μου;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Η Επισκευές Ψυγείων Χαλάνδρι έχει τη λύση στο πρόβλημα σας. Αφαιρέσατε λοιπόν όλα τα τρόφιμα, αλλά το ψυγείο σας μυρίζει ακόμα; Μην ανησυχείτε. Υπάρχουν μερικοί απλοί λόγοι για τους οποίους το ψυγείο σας πιθανότατα μυρίζει άσχημα και είναι πολύ εύκολο να το διορθώσετε.

Το άρωμα των μικροβίων

Η σύντομη απάντηση σε αυτό το ζήτημα είναι ότι τα βακτήρια προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές που προέρχονται από το ψυγείο σας. Αυτά τα απειλητικά μικρόβια ευδοκιμούν σε περιοχές με υγρασία. Αυτή η υγρασία μπορεί να προέρχεται από διάφορα τρόφιμα, συμπύκνωση από το ψυγείο και υγρασία από το εξωτερικό του ψυγείου.

Μόλις εισέλθει υγρασία, τα μικρόβια θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται, καταλαμβάνοντας κάθε χώρο που μπορούν να αποκτήσουν. Όταν γίνουν μια μάζα, μπορείτε να αρχίσετε να εντοπίζετε την παρουσία τους μέσω της μυρωδιάς τους. Τώρα ξέρετε τι προκαλεί οσμές και με το να γνωρίζετε την αιτία έχετε λύσει το μισό πρόβλημα.

Το υλικό κατασκευής του ψυγείου σας

Από τι είναι φτιαγμένο το εσωτερικό του ψυγείου σας; Πλαστικό, σωστά; Λοιπόν, το πλαστικό απορροφά οσμές, οπότε το όλο πρόβλημα μπορεί να είναι το υλικό του. Ο καθαρισμός μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Για να απορροφήσετε τις μυρωδιές, τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο σας Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές και θα αφήσει το ψυγείο σας να μυρίζει ευχάριστα μετά από περίπου τρεις ημέρες.

Υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το αν η μαγειρική σόδα λειτουργεί πραγματικά για την απομάκρυνση των οσμών. Η μαγειρική σόδα είναι όξινο ανθρακικό νάτριο, το οποίο λειτουργεί για την εξουδετέρωση των οσμών εξισορροπώντας το Ph ρυθμίζοντας όξινες και αλκαλικές ουσίες στον αέρα. Σύμφωνα με την Επισκευές Ψυγείων Χαλάνδρι, μπορείτε επίσης να αναμίξετε 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα γαλόνι νερού και να τη χρησιμοποιήσετε για να σκουπίσετε το εσωτερικό του ψυγείου.

Χρειάζεστε μια ταχύτερη λύση; Δοκιμάστε τον καφέ. Τοποθετήστε 1 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο και αφήστε τον στο ψυγείο για 24 έως 48 ώρες. Ο καφές θα καλύψει τις μυρωδιές ενώ τις απορροφά. Τέλος, ο ψυκτικός μας προτείνει να τοποθετήσετε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με βανίλια  για περίπου 24 ώρες για να εξαλείψετε τις μυρωδιές.

Οι κάδοι για τα λαχανικά είναι βρώμικοι

Όταν παρατηρήσατε μια δυσάρεστη μυρωδιά , πιθανότατα πετάξατε τα παλιά σας λαχανικά, αλλά τρίβετε τον κάδο; Οι χυμοί λαχανικών θα μπορούσαν να κρύβονται στις ρωγμές του κάδου, δίνοντάς του αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά. Για να είστε σίγουροι ότι τα δοχεία σας είναι καθαρά, απλώς βγάλτε τα φρούτα και τα λαχανικά από τον κάδο και πλύνετε τον με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων.

Ελέγξτε κάτω από τους κάδους

Ακόμα κι αν οι κάδοι σας είναι πεντακάθαροι, θα μπορούσαν να κρύβουν ένα αηδιαστικό μυστικό. Νερό και κομμάτια τροφίμων τείνουν να συσσωρεύονται κάτω από κάδους λαχανικών. Αυτά μπορεί να χαλάσουν και να χυθούν, αφήνοντας άσχημη μυρωδιά.

Γεμίστε έναν κάδο με ζεστό νερό και ένα τέταρτο φλιτζάνι χλωρίνη. Αφαιρέστε τους κάδους λαχανικών και καθαρίστε την περιοχή από κάτω με χλωρίνη και ένα πανί. Αφού είναι όλα καθαρά, σκουπίστε την περιοχή με ένα καθαρό υγρό πανί για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε μυρωδιά λευκαντικού.

Υπάρχει μούχλα στην παγομηχανή

Ορισμένα ψυγεία έχουν παγομηχανές που παράγουν παγάκια από τη μονάδα ενώ κρυώνει. Αυτές οι παγομηχανές πρέπει να καθαρίζονται από καιρό σε καιρό, αλλιώς μυρίζουν απαίσια και μπορεί ακόμη και να ξεχειλίσουν.

Ρίξτε μια ματιά στο τμήμα συντήρησης του εγχειριδίου του κατόχου σας για να το μάθετε. Εάν δεν έχετε πλέον το εγχειρίδιο, πολλά είναι στο διαδίκτυο. Απλώς αναζητήστε τον αριθμό μάρκας και μοντέλου για το ψυγείο σας.

Εάν το ψυγείο σας έχει παγομηχανή, αφαιρέστε τη συσκευή από την πρίζα, βγάλτε όλο τον πάγο και ακολουθήστε τις οδηγίες του εγχειριδίου για την αφαίρεση της παγομηχανής. Στη συνέχεια, καθαρίστε την με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων και επανεγκαταστήστε το.

giati-myrizi-aschima-to-psygio-mou

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά

Ας ξεκινήσουμε με τα απλούστερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε και θα ξεκινήσουμε με κάτι εύκολο.

Μειώστε τη θερμοκρασία του ψυγείου

Η μείωση της θερμοκρασίας του ψυγείου είναι ίσως η πιο απλή λύση. Γενικά, η θερμοκρασία της συσκευής σας πρέπει να είναι μεταξύ 0 ° C και 2 ° C. Εάν ζείτε σε ένα μέρος με πολλή υγρασία, οι συνιστώμενες ρυθμίσεις ενδέχεται να μην είναι αρκετές για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρασίας.

Ελέγξτε πρώτα την πόρτα και μετά άλλα σημεία

Όπως λέει η κοινή λογική, οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν ότι το φαγητό στην πόρτα χαλάει πιο γρήγορα. Έτσι, παρόλο που η ημερομηνία λήξης μπορεί να είναι εβδομάδες μακριά, το γάλα, τα αυγά και άλλα τρόφιμα μπορεί να είναι γεμάτα με μικρόβια. Μετά την πόρτα, προχωρήστε στο πίσω μέρος του ψυγείου, εισπνεύστε και ρίξτε μια ματιά σε όλες τις προηγούμενες αγορές σας.

Λάβετε κάποια χημική βοήθεια

Υπάρχουν ειδικά στρώματα που μπορούν να κρατήσουν τις μυρωδιές μακριά αποτρέποντας την πρόωρη σήψη των προϊόντων. Είναι φθηνά και ταιριάζουν στα ράφια του ψυγείου σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να τοποθετήσετε ένα κάλυμμα που απορροφά την οσμή. Η μαγειρική σόδα είναι ίσως το πιο δημοφιλές γιατροσόφι για την άσχημη μυρωδιά, ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλεσμένοι κόκκοι καφέ, καθώς και κάρβουνο. Εάν ακόμη και αυτό δεν λειτουργεί, ήρθε η ώρα να επιτεθείτε στην πηγή του προβλήματος.

Κάντε βαθύ καθαρισμό και απόψυξη

Εάν το ψυγείο σας εξακολουθεί να μυρίζει μετά τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να το καθαρίζετε. Αφαιρέστε όλο το φαγητό σας, βάλτε του λίγο πάγο και καθαρίστε.

Πολλά ψυγεία αυτές τις μέρες έχουν αδιάβροχα ράφια. Ενώ διατηρούν μικρές διαρροές από το να επιδεινωθούν, το σημείο όπου το γυαλί συναντά το πλαστικό είναι το ιδανικό μέρος για να κρύβονται τα βακτήρια που προκαλούν μυρωδιές. Με το απολυμαντικό της επιλογής σας, θα άρχιζα να καθαρίσετε αυτές τις περιοχές πρώτα. Έπειτα, προχωρήστε στην απόψυξη του ψυγείου σας σύμφωνα με ψυκτικό της Επισκευές Ψυγείων Χαλάνδρι.

Καθαρίστε τα πηνία του συμπυκνωτή του ψυγείου

Όταν ο μηχανισμός ψύξης του ψυγείου σας γίνει σκονισμένος, είναι λιγότερο αποτελεσματικός με την πάροδο του χρόνου και μπορεί ακόμη και να εκπέμψει μια μυρωδιά. Ευτυχώς, ο καθαρισμός των πηνίων του συμπυκνωτή του ψυγείου είναι τόσο απλός όσο το να γνωρίζεις τη θέση τους και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά. Κατ ‘αρχάς, αποσυνδέστε το από το ρεύμα. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε παράλληλα με τον βαθύ καθαρισμό.

Εάν τα πηνία βρίσκονται κάτω από τη συσκευή σας, αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα. Αν βρίσκονται πίσω από το ψυγείο σας, σπρώξτε το ψυγείο μακριά από τον τοίχο για ευκολότερη πρόσβαση. Στη συνέχεια, καθαρίστε τυχόν σκόνη και σωματίδια τροφίμων που βρίσκετε χρησιμοποιώντας μια βούρτσα.

giati-myrizi-aschima-to-psygio-mou

Μετά τον καθαρισμό

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και απλά δεν μπορείτε να βρείτε τον ένοχο, η μυρωδιά μπορεί να μην είναι στο ψυγείο σας, αλλά κάτω από αυτό. Είναι πιθανό ότι μερικά τρόφιμα μπορεί να έπεσαν από πίσω και να σάπισαν. Καλό είναι να καθαρίσετε καλά το πίσω μέρος του ψυγείου.

Εάν ακόμη και μετά από αυτό, η μυρωδιά επιμένει, τότε ίσως είναι καιρός να καλέσετε έναν ψυκτικό από την Επισκευές Ψυγείων Χαλάνδρι. Η άσχημη μυρωδιά μπορεί να προέρχεται από κάτω από τη συσκευή. Μερικές φορές ένα κατεστραμμένο φίλτρο νερού μπορεί να εκπέμπει οσμές. Θα μπορούσε ακόμη και να συσσωρευτεί στο σύστημα σωλήνωσης του ψυγείου. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μάθετε αν είναι κάτι σημαντικό και να φροντίστε για την επισκευή του.

Εμπιστευτείτε την Επισκευές Ψυγείων Χαλάνδρι

Από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει η συσκευή σας, όλα είναι δυνατά για τους ψυκτικούς της Επισκευές Ψυγείων Χαλάνδρι. Τηλεφωνήστε μας και ζητήστε μια προσφορά για την επισκευή, τη συντήρηση και τον καθαρισμό του ψυγείου σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού